середа, 5 жовтня 2016 р.

Шоколадний шифоновий бісквіт та малиновий мус - смачний торт



Було в мене кулінарне натхнення, та хотілося поласувати чимось шоколадним. А ще було родинне свято, тому придумався такий тортик.
Бісквіт вирішила зробити - Шоколадний шифоновий
Ось рецептик:
  • борошно пшеничне — 260 г;
  • розпушувач - 1,5 ч.ложки;
  • сіль — на кінчику ножа;
  • сода — 1/3 ч. ложки;
  • цукор – 170 г;
  • олія — 140 мл;
  • розчинна кава – 7 г;
  • какао — 70 г;
  • вода — 200 мл;
  • білок – 8 шт;
  • жовток — 5 шт.
1)Спочатку заварити окропом какао та каву, залишити охолонути.
2)Збити жовтки з половиною цукру, поки не побіліють, додати олію та кавову воду, змішати.
3) Просіяти всі сипучі інгредієнти та всипати в кавово-жовткову масу, ретельно перемішати.
4) В окремому посуді збити білки з решткою цукру до густих піків.
5) Додавати частинами білкову масу до тіста та перемішувати методом складання.
6) Викласти в форму для випікання (на цю кількість інгредієнтів форма 26см в діаметрі). Форму нічим не змащувати, можна тільки дно застілити пергаментом.
7) Випікати при температурі 180 градусів до сухої шпажки.
Остудити та розрізати на коржи.

Малиновий мус

Вершки жирністю 33% - 500мл
Малина - 500 грамів
Цукрова пудра - 150 грамів
Желатин - 25 грамів

Желатин замочити водою 1 до 6 (тобто 150мл води), коли набухне, поставити в микрохвильовку на 10-20 секунд, щоб желатин розтанув, але не допускайте щоб він закипів. Залиште остужатись.

З малини зробити пюре за допомогою блендера. Я кісточки не прибирала, я люблю щоб відчувати їх, якщо вам подобається без кісточок, тоді візьміть малини на 200 грамів більше та протріть через сіто.

Коли желатин охолонув до кімнатної температури змішайте його з малиновим пюре. Я залишила пюре застигати. Не повністю, а коли побачила що воно вже починає схвачуватись.

Тим часом збила вершки з пудрою до жорстких піків, коли пюре дійшло, маленькими порціями додала його до вершків та перемішала.

ТОрт збирайте як звикли, верхом вниз, чи навпаки.
Дайте постояти ніч в холодильнику.
Я збиралась покривати дзеркальною глазурю, тому торт заморозила.