Інгредієнти:
Коржі
Білок 200 грам
Фундук 150 грам
Борошно 45 грам
Цукор 235 грам
Крем Шарлот
Вершкове масло 250 грам
Яйце 1 шт
Молоко 150 грам
Цукор 225 грам
Ванільний цукор 10 грам
Коньяк 1 столова ложка
Какао 10 грам.
Білки бажано зістарити ( добу мають простояти на столі)
Фундук обсмажити, почистити якщо треба, подрібнити.
Змішати в окремій чаші фундук, борошно та цукор (185 грам).
Білки взбити в кріпку піну, додати 50 грам цукру, взбити до кріпких піків. Додати всю суху суміш та складаючими рухами перемішати.
Беремо дві форми діаметр 22-24 см, вистиляємо дно пергаментом та розподіляємо тісто. Випікати будемо два коржі одночасно.
Нагріваємо духовку до 150 градусів та відправляємо коржі. Печуться вони 1-2 години, залежить від вашої духовки. Готові коржі карамельного кольору, сухі, крихкі.
Даємо охолонути, дістаємо з форми. Пергамент поки не знімаємо. Відставляємо коржі щоб вони вистоялись, можна на добу. Я збираю торт через кілька годин, як зроблю крем.
Готуємо крем:
Масло треба дістати з холодильника за кілька годин, щоб воно нагрілось до кімнатної температури.
Молоко, яйце та цукор змішуємо та ставимо варити. Каструльку берем з товстим дном, варимо на мальнькому вогні, постійно помішуємо.
Варимо до стану коли почне трохи загущуватись, стане схоже на рідку згущенку. Знімаємо з вогню та охолоджуємо.
Вершкове масло взбиваємо та невеликими порціями додаємо молочну суміш. Додаємо ванільку та коньяк.
Розділимо крем на дві частини і в одну додамо какао.
Тепер беремо коржі, знімаємо пергамент. Якщо пекли в різних формах то вирівнюємо, підрізаємо більший корж.
На нижній корж щільно наносимо білий крем. Кладемо другий корж та покриваємо шоколадним кремом. Щільно обмазуємо боки торту. Декоруємо. Ставимо в холодильник на ніч.