субота, 2 липня 2022 р.

Млинці заварні на воді




 

Інгредієнти:

0,5 чайної ложки соди

0,5 літра окропу

1 чайна ложка солі

3 столових ложки цукру

2 яйця

6 -7 столових ложок з верхом борошна

2 столових ложки олії

_________________________________

Соду залити окропом. Почекати щоб охололо ( поки перестане йти пар)

Додати сіль, цікор та яйця 

та швидко розмішати щоб яйце не звернулось,

Додати борошно поступово та розмішати. Навіть якщо одразу будуть грудочки при перемішуванні вони зникнуть. 

Додати олію, ще раз змішати. 

Смажити на сухій пательні. 

Млинці виходять ніжні, ажурні та смачні!






Морква «по корейськи»

 Беремо красиву, велику, довгу, соковиту моркву. Приблизно з кілограму моркви на виході буде грамів 600. Тобто щоб отримати 1 кг натертої моркви я беру 1,8-2 кг сирої моркви. Мию, чищу та спеціальною теркою нарізаю соломкою. 


Далі додаємо спеції 

На 1 кг моркви нам потрібно:

3 столових ложки цукру

1 чайна ложка солі

1 чайна ложка меленого чорного перцю

100-150 мл олії (я змішую оливкову, соняшникову, кунжутну, гарбузову - можна експерементувати)

4 столових ложки оцту ( я беру яблучний)

1 зубчик часнику ( можна 1 чайну ложку сухого часнику, або взагалі без нього)

2-3 чайні ложки меленогокоріандру


Олію можна підігріти і додати теплою, так спеції краще розкриються і морква буде трохи м‘якшою. 

Після додавання всіх спецій все ретельно змішуємо, та перекладаємо до скляної банки, або куди вам зручно. Закриваємо кришкою та ставимо до холодильника. 

За добу вже можна куштувати)











Печиво «Кавові зерна»

 


Інгредієнти

Вершкове масло 120грам

Цукор 50 грам

Дрібка солі

Жовтки яєць 6 штук

Сметана 70 грам

Борошно 440 грам ( можна 220 пшеничного +220 цільнозернового)

Розпушувач 1 чайна ложка

Какао темне 50 грам ( можна додати чайну ложку розчинної кави)

Приготування:

Масло кімнатної температури, цукор, сіль взбити. 

Додати жовтки, взбити.

Додати сметану, борошно, розпушувач, какао, все добре вимішати до єдиної маси, загорнути плівкою/ пакетом та поставити в холодильник на 1 -2 години. 

Дістаємо тісто, крутимо з нього кульку, придавлюємо, щоб надати овальну форму, зворотньою стороною леза ножа надавлюємо, робимо полоску як у кавових зерен. 

Духовку розігріваємо до 180-190 градусів Цельсія. Викладаємо печиво на пергамент чи силиконовий килимок, випікати 12-15 хвилин. 

Смачного!