вівторок, 6 вересня 2016 р.

Безлактозный торт Шоколад-Малина, с пониженным содержанием сахара, с повышенным содержанием шоколада

 Попался мне рецепт интересного торта, интересен мне был крем, шоколад и вода, уже раньше я видела подобное сочетание, но попробовать не удавалось, и уже увидев этот рецепт я решила, надо пробовать!





Шоколадный бисквит
101грамм миндальной муки

101 грамм сахарной пудры
259грамм яиц (5штук)
63грамма подсолнечного масла
127грамм черного 60% шоколада
46грамм муки
3 грамма разрыхлителя.

 
Смешать миндальную муку с сахарной пудрой, добавить яйца и взбивать пока масса станет пышной, однородной и посветлеет. 

Шоколад с маслом растопить (можно в микроволновке) остудить и вмешать в шоколадную массу в три подхода яичную смесь, в конце добавить просеянную муку и разрыхлитель. 
Аккуратно смешать лопаткой.
Выпекать в форме 20(22)см 35 мин при температуре 165градусов.
Когда бисквитный спонж остынет разрезать на три коржа,высотой 1см.


 
Шоколадный крем
75грамм воды
65 грамм шоколада 60%

(мне показалось маловато, поэтому я кол-во крема увеличила в два раза, и угадала)
Шоколад и воду растопить в микроволновке или на водяной бане, погружным блендером взбить до получения однородной эмульсии, минут3-5, когда остынет до комнатной температуры, поставить в холодильник для кристализации, за полчаса до сборки торта достать, дать подтаять, чтобы можно было размазать по коржу.

В рамке, или в форме собрать торт, три коржа, два слоя крема. 

 
Сверху так называемое компоте.
100грамм малины
16 грамм сахара
1грамм пектина

( мне оказалось мало этой порции, надо увеличивать вдвое,  и сахара я увеличила до 50грамм. Пектин можно заменить агаром)

 
Малину пюрировать блендером, пектин смешать с сахаром, нагреть пюре, добавить сахар с пектином, довести до температуры 80градусов. 

Чуть остудить, вылить на торт.
Я на торт еще целую малину разложила, дала застыть, настояться и можно наслаждаться. 


 Оригинал рецепта нашла здесь

Очень понравился вкус торта, очень шоколадный с малиновой кислинкой, делается он легко и быстро, так что повторять можно часто!

понеділок, 5 вересня 2016 р.

Бісквіт з ягодами - кілька варіантів торту

На основі класичного бісквіту можна дуже легко та швидко зробити смачний торт!

 Рецепт класичного бісквіту

Розрізуємо бісквіт на 2-3 коржи.

Нам знадобиться малина 300 грамів
вершки жирністю 33% - 500мл
цукрова пудра

Вершки треби збивати обов'язково охолодженими!
Виливаємо їх в ємність (бажано металеву, але я використовую пластикову) та починаємо міксором збивати, починаємо на меншій швидкості та поступово збільшуємо швидкість. Коли вершки почнуть збільшуватись в об'ємі потроху додаємо цукрову пудру. Згодом я окремим постом розповім про різні види крему та дам пропорції.
Вершки збиваємо доки вони не загустішають, до твердих піків, як то кажуть, тобто коли ви виймете вінчика на ньому лишається крем. І коли ви збиваєте ви можете побачити, як на поверхні вершків лишається слід від міксера.

Якщо ви не впевнені у тому, чи вистоїть крем в торті, щоб не розтанули, но розвалилися, то можна закріпити іх желатином. На 500 грамів вершків я беру 20 грамів желатину, заливаю їх водою кімнатної температури (1 до 6, тобто на 20грамів желатину треба взяти 120грамів води), коли желатин набухне, поставити в микрохвильовку на 10 секунд, желатин розчиниться, перемішайте, як треба то погрійте іще трошки (можна на водяній бані) і тоді лишаємо вистигати))) до кімнатної температури, бо як ви додасте гарячий желатин до вершків, вони можуть опасти. Як желатин охолонув, потрошку вливаємо у вершки, та збиваємо міксером, коли весь желатин ввели, можна на 20 хвилин поставити крем в холодильник.


Також можна приготувати сироп цукровий, для пропитку коржів. Я беру півсклянки гарячої води та 2столових ложки цукру, розмішую, щоб цукор розтанув та лишаю охолонути.

Тепер починаємо збирати наш торт.
 Беремо деко, встановлюємо тортове кільце (або борта від роз'ємної форми) кладемо перший корж, силіконовим кулінарним пензликом змащуємо сиропом,

Розкладаємо малину (або іншу ягоду, або порізаний будь-який фрукт, з персиком (навіть консервованим) виходить дуже смачно.





Викласти вершки.
Так само робимо з іншими коржами.






Верхній корж просто обмазати кремом та поставити в холодильник на кілька годин.
Потім знімаємо кільце, та декоруємо торт.






В мене ще залишився крем, я його трохи пофарбувала, та обмазали ним края та зверху. Зверніть увагу, додавання фарби може розрідити крем, або навіть звернути його.
 Потім ще трошки додала фарби та вилила крем зверху на торт. Прикрасила малиною. Дати ще настоятися в холодильнику, та можна куштувати.




Смачного!!!

Сподіваюся, ви зрозуміли, що замість малини можемо покласти будь яку ягоду. Кожна ягода дасть новий торт. Дуже смачно виходить з консервованого персика. Прикрашати можете на свій смак. 



Как спасти свернувшиеся сливки и сделать маскарпоне

Бывает иногда, что сливки в процессе взбивания сворачиваются, идет расслоение, появляются хлопья. Крем из этого уже не выйдет... Выбросить жалко, что же делать?

Когда в последний раз у меня такое случилось, я сложила сливки в пластиковый контейнер и спрятала в морозилку, до лучших времен. Потом меня осенила идея, что из смеси сливки+молоко при добавлении закваски получается сыр Маскарпоне.

Поэтому я решилась на эксперимент - взяла замороженную смесь сливок (500мл), добавила туда пакет сметаны (500мл), для лучшего и скорейшего процесса сворачивания, я добавила щепотку лимонной кислоты разведенную в теплой воде,  перемешала и выстелив миску медицинской стерильной шапочкой, переложила смесь в миску, и оставила стекать, сыворотки стекло прилично, переодически я смесь мешала, сошкребала со стенок, и снова перемешивала, пока не ушла вся жидкость, вкуснейший творожок получился, по вкусу 100% Маскарпоне.
Теперь можно сделать вкуснейший крем-чиз!




Класичний бісквіт

Бісквіти бувають різні, й навіть під класичним бісквітом мають на увазі декілька варіантів рецептів.
Я розповім вам про самий простіший варіант.

На форму 26-28см діаметром

6 яєць
330грам цукру
215 грам борошна
1 (1,5) чайна ложка розпушувача
ванільний цукор



В мисочку розбити яйця, додати цукор та збивати міксером поки суміш збільшиться в декілька разів та посвітлішає. ( В залежності від вашого міксеру, його потужності, це може бути 5-10 хвилин)








Ось тут ми бачимо, як суміш збільшується в об'ємі та світлішає.












Додати борошно з розпушувачем, просіяне через сітечко та перемішати (я це роблю міксером)









Можно дадати ванільного цукру для аромату. Можно частину, 1-2 столових ложок борошна замінити на крохмаль, краще кукурудзяний, це додасть більшої пухкості коржу. А якщо захочеться шоколадного бісквіту, то знову ж таки частину борошна можна замінити порошком какао.


Ось наше тісто готове.









Далі готуємо форму, у мене роз'ємна форма 28см діаметр.


 На нижню частину кладу шматок пекарського паперу (пергамент) та прижимаю бортами роз'ємної частини, бока нічим не змащую, бо тісту треба по цим бортам підніматися :-)

 края паперу можна відірвати, можна лишити, як вам зручно
 виливаємо тісто, та одразу відправляємо в духовку. Духовку перед тим розігріваємо до температури 180 градусів ( але дивіться, у всіх духовки різні, тому тут треба підлаштовуватися під свою) Якщо ви ще не знаєте всіх нюансів вашої духовки, тому пробуйте різні варіанти.

 За 30 хвилин я дістала свій бісквітний корж.
Тут декілька секретів, духовку не відкриваємо, поки не почуєте аромат бісквіту в кухні, це перші хвилин 20-25 (знову ж таки в залежності від вашої духовки) Як пішов аромат, ви побачили що корж вже впевнено піднявся та починає золотитися, то можно відкрити духовку та дерев'яною шпажкою перевірити, чи вона виходить повністю сухою, якщо ще ні, то лишаємо допікатися. Можна притиснути пальцем, корж буде пружинити. Під час випікання середина може піднятися куполом, буває, в мене вона потім при охолодженні опадає, а як лишиться, то можна буде її зрізати, це не велика проблема.

Отже, ви перевірили та впевнелись, що шпажка виходить з коржа сухою, тоді вже дістаємо форму з духовки та лишаємо вистигати. Як бісквіт трохи охолоне, пройдіться ножем по краям форми та зніміть її, а корж помітіть на решітку щоб він повність охолонув.




Ось такий вийшов бісквіт. На ньому можна побачити рівень, скільки було тіста і на скільки воно піднялося. Якщо плануєте збирати торт наступного дня, чи через день, то можна загорнути бісквіт у харчову плівку та покласти до холодильника.
З цього бісквіта я зроблю три коржа заввишки 2 см кожен.








Сподіваюсь, комусь стане у нагоді мій досвід. Як виникнуть питання, звертайтесь, з радістю відповім.