понеділок, 23 січня 2023 р.

Фокачча


 Готуємо опару:

100 мл теплої води

1 столова ложка меду

Розмішати до розчинення меду

15 грамів сухих дріжджів

Розмішати, накрити плівкою та лишити на 15 хвилин

Готуємо тісто

550 мл теплої води

10 грамів солі

25 мл оливкової олії

Розмішати.

Додати 450 грамів борошна ( можна 350 грамів цільнозернового)

Розмішати, додати опару, ще раз розмішати.

Додати ще 450 грамів борошна.

Вимісити руками. Тісто м‘яке, пружнє, але пристає до рук, тому руки краще змазати олією. 

Вимішане тісто помістити в миску змащену олією, накрити плівкою і лишити на 1 годину. Тісто підніметься в два рази. 

Через годину, обмяти тісто, лишити на 15 хвилин, перекласти тісто в форму змащену олією чи застелену пергаментом. Лишити ще на 15-30 хвилин. Періодично робити масаж тісту, пальцями робити заглиблення. 

Тісто посолити, полити оливковою олією, порізати оливки, викласти, томати, зелень, спеції. Дати постояти ще хвилин 10. 

Випікати 15-20 хвилин при температурі 240/250 градусів в режимі верх/ низ. 

Смачного!