четвер, 19 травня 2022 р.

Ліниві вареники

 Інгредієнти:

Сир домашній 400 грам

2 столових ложки цукру

2 яйця

4-5 столових ложок борошна

Дрібка солі

———————

Сир перетерти через сито або блендером. 

Додати всі інгредієнти, вимішати. 

На поверхню стола насипати 2-3 ложки борошна, ще трошки обмісити тісто, наче обкатати в борошні, щоб не липло до рук. 

Розділити тісто на 4 частини. З кожної розкотати «ковбаску» порізати на рівні долі. З кожного шматочка тіста скрутити кульку, злегка приплюснути. 

Можна заморозити до використання або варити одразу. 

Варити в підсоленій воді, кидати вареники в киплячу воду, варити доки не вспливуть на поверхню. Дістати на тарілку, додати вершкове масло та перемішати, щоб не склеїлись. 

Подавати зі сметаною. Смачного! 

неділя, 15 травня 2022 р.

Пенкейки

 



Інгредієнти

2яйця

80 грамів цукру

Щепотка ванільного цукру

250 мл теплого молока

300 грамів борошна

10 грамів розпушувача

3 столових ложки олії

-———

Яйця змішати з цукром до однорідності. ( підказка- 1 столова ложка з горкою містить приблизно 20 грамів цукру)

Підігріти молоко в мікрохвильовці (30-60 секунд) і додати до суміші, перемішати.

Додаємо борошно. Можна половину борошна взяти цільнозернове, так буде корисніше. Спочатку додаємо 150 грамів та перемішуємо, щоб не було комочків. Далі додаємо решту борошна, але не все, краще додавати поступово, щоб перевіряти консистенцію,  та додаємо розпушувач. (підказка- 1 столова ложка з горкою містить приблизно 20 грамів борошна) тісто має бути як сметана, густе, але стікати з ложки. 

Додаємо олію, ще раз перемішуємо. 

Гріємо пательну та смажимо. Смажимо без олії! Коли на поверхні з‘являються пухірці то одразу перевертаємо на інший бік. Смажаться вони швидко. З цієї кількості тіста виходить 12-15 смачних пенкейків.