Інгредієнти:
Сир домашній 400 грам
2 столових ложки цукру
2 яйця
4-5 столових ложок борошна
Дрібка солі
———————
Сир перетерти через сито або блендером.
Додати всі інгредієнти, вимішати.
На поверхню стола насипати 2-3 ложки борошна, ще трошки обмісити тісто, наче обкатати в борошні, щоб не липло до рук.
Розділити тісто на 4 частини. З кожної розкотати «ковбаску» порізати на рівні долі. З кожного шматочка тіста скрутити кульку, злегка приплюснути.
Можна заморозити до використання або варити одразу.
Варити в підсоленій воді, кидати вареники в киплячу воду, варити доки не вспливуть на поверхню. Дістати на тарілку, додати вершкове масло та перемішати, щоб не склеїлись.
Подавати зі сметаною. Смачного!