середа, 5 квітня 2017 р.

Львівський сирник

1 кг сиру найжирнішого
5 яєць
50 г крохмалю кукурудзяного
50 г борошна
100 г манної крупи (можно зменшити в половину)
200 г вершкового масла розм'ягченого
220 г цукру
200 г родзинок - за бажанням

Сир треба ретельно перетерти, можно через м'ясорубку, але я зробила це блендером.
Якщо будете давати родзинки, то залийте їх окропом, промийте, та підсушіть.
Яйця треба розділити на жовтки та білки.
Масло має бути м'яким, збиваємо його з цукром у пишну масу, додаємо жовтки, ще раз збиваємо, потім додаємо крохмаль, борошно, манку, змішати це все ретельно та додати сир та родзинки.
Білки окремо збиваємо у стійку піну та обережно вмішуємо в сирну масу.
Викладаємо сирну масу у форму, діаметр 20-24см та відправляємо в нагріту духовку.
Випікати при температурі 160 градусів, приблизно 1 годину.
Як буде готово, дістати, охолодити, перекласти на блюдо та покрити шоколадною глазуркою.

Я зробила глазур таку - 50 грамів шоколаду+50 грамів вершкового маслу, розтопити в мікрохвильовці, та полити сирник. Як схочете, можете ще якось прикрасити, на свій смак)))
Смачного!!!


Немає коментарів:

Дописати коментар